23 08 15 sand Injection 2231125-VGR-Groep-Content-augustus-2023---Nieuws

Zandinjectiesysteem

15 augustus 2023
23 08 15 sand Injection

Eén van de innovaties waarmee wij ons onderscheiden, is de zogenaamde ‘zandinjectie’. Door gebruik te maken van de juiste technieken, behandeling en kennis creëren we een sportveld of golfgreen die stabiel, gezond en van topkwaliteit is.

De TopChanger gebruikt waterkracht om de bodem te beluchten. De bodem is dan beter en dieper in staat water op te nemen.

Werking TopChanger

Water uit het irrigatiesysteem gaat door een filter, komt in de pomp waar druk wordt toegevoegd. Dan gaat het water in de accumulator, die als een buffer fungeert. Het water wordt dan onder hoge druk naar de verdeelstukken geleid en vervolgens in de grond geïnjecteerd. Deze manier van beluchten laat een vlak en stabiel oppervlak achter daar er geen pennen in en uit de bodem gaan. Door het gebruik van waterdruk wordt de bodem ook tussen de injectiegaten losgemaakt. Het effect is hierdoor tot 3x langer merkbaar dan traditioneel beluchten.

TopChanger zandinjectie

Indien gewenst kunnen de beluchtingsgaten direct worden gevuld met (nat) zand. Dit zand wordt door de TopChanger diep in de bodem geïnjecteerd. Daardoor blijft zo min mogelijk restzand achter aan het oppervlak. Het zand leidt tot een betere waterinfiltratie in de lagere niveaus van de bodem. Zo blijft de toplaag droger, wat het speeloppervlak verbetert.

Wilt u meer informatie over zandinjectie? Neem dan contact met ons op

Blijf op de hoogte: follow-us-fb
Het laatste nieuws in uw inbox Inschrijven

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Copyright 2024 VGR Groep. All Rights reserved
Sluiten
Login