23 05 30 Feyenoord TopChanger mix zand en GroeiGoed image00001

TopChanger voor kampioen Feyenoord

13 juni 2023

Dat landskampioen Feyenoord in hun stadion gebruikt maakt van onze dienstverlening, maakt ons hartstikke trots! Op onze manier dragen wij ons steentje bij aan de goede prestaties van Feyenoord op het voetbalveld in De Kuip, met onze TopChanger XP en het Growing Good Program!

Het doel van de bewerking was door de Fyber Sand laag heen te komen. Op die manier wordt het drainerend vermogen van het grasveld verhoogd.

Fyber Sand laag

Vervolgens verbeteren we de bodemcondities door het injecteren van zand, gemixt met een ‘stabiele’, organische stof. Deze Fyber Sand laag op vijftien tot twintig centimeter diepte kan lastig worden bereikt met de traditionele manier van beluchten, met vaste pennen. De kans bestaat dan dat de veldverwarming wordt geraakt, met alle nadelige gevolgen van dien.

Belucht met waterdruk

Omdat niet op die diepte kan worden belucht, ontstaat een storende laag die de afwatering bemoeilijkt tijdens zware regenval. Tijdens de eerste behandeling met de TopChanger XP hebben we alleen belucht met behulp van waterdruk van 270 Bar. Door deze methode te gebruiken, wordt de bodem ook tussen de injectiegaten losgemaakt en zo geprepareerd voor het nogmaals uitvoeren van dezelfde bewerking.

Mix met GroeiGoed

Deze tweede keer wordt een mix – in een verhouding van 95 - tot vijf procent - zand en VGR GroeiGoed geïnjecteerd. Na de behandeling is het veld geborsteld en gerold en zit de groei er alweer goed in. Het veld moet namelijk weer op en top zijn voor de halve en finale van de Nations League. Die wordt gespeeld op 14 en 18 juni dit jaar. Zo profiteert naast Feyenoord hopelijk ook het Nederlands elftal van de innovatieve dienstverlening van VGR Verschoor!

Wilt u meer weten over onze toegevoegde waarde voor verschillende soorten grasvelden? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte: follow-us-fb
Het laatste nieuws in uw inbox Inschrijven

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Copyright 2024 VGR Groep. All Rights reserved
Sluiten
Login