24 04 05 - 2240549 VGR content 02-04 Facebook_LinkedIn NL[28]

Heel het jaar door bespeelbaar!

05 april 2024

Golfbanen willen tegenwoordig 365 dagen per jaar bespeelbaar zijn: golfers bewegen zich het jaar rond op de golfbaan. In de wintermaanden is de kans op schade groter. Met machines de baan op gaan om schade te herstellen is lastig, omdat de groei van het gras stil staat.

Zonder speelschade
Beluchten van de toplaag in aanvang van het seizoen is daarom noodzakelijk. In de natte maanden van het jaar zakken grove delen in de bodem naar beneden en fijne delen komen naar boven. De TopChanger XP is uitermate geschikt deze zaken aan te pakken, zonder al te veel speelschade aan te richten. Want we willen dat zonder hinder gesport kan blijven worden!

Verdichte bodem
Daarom worden relatief weinig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op bijvoorbeeld greens of voetbalvelden. Dit betekent dat de greens en sportvelden langzaam verdichten. Een verdichte bodem kan slechte beworteling hebben en vocht niet goed afdrijven naar de onderlaag. Daardoor wordt de omzetting van organische stof lastiger, wat op den duur speelschade en schimmels in de hand kan spelen.

Structurele verbinding
De TopChanger XP belucht met waterkracht. Daardoor decompacteert hij de bodem ook tussen de injectie-gaten in. Zo komt de verhouding tussen lucht en vaste delen op orde, en kunnen vocht en wortels vrij naar beneden bewegen. Voor een structurele verbinding tussen top- en onderlaag, is de TopChanger XP in staat - nat - zand mee te injecteren. Het zand dat hiervoor gebruikt wordt, dient hetzelfde te zijn als het zand dat voor het topdressen wordt gebruikt.

Drainerend vermogen
Met deze behandeling wordt de aansluiting met de huidige toplaag behouden en ontstaat geen vermenging van granulaire samenstelling. Deze manier van verticale drainage bevordert wortelgroei, verhoogt het drainerend vermogen, breekt organisch materiaal af en verhoogt de stabiliteit van de toplaag.

Residu topdressing
Residu wat op de toplaag achterblijft, kan worden geveegd of geborsteld. Dit is dan direct een lichte topdressing. De inzet van de TopChanger XP is een andere manier de grasmat aan de gang te krijgen en de bodem voor u te laten werken. Zo bent u klaar voor weer een mooi golf- of voetbalseizoen! Wilt u meer informatie over het onderhouden van de bodem met behulp van de TopChanger XP? Neem dan contact met ons op.

24 04 05 - 2240549 VGR content 02-04 Facebook_LinkedIn NL[28]
Blijf op de hoogte: follow-us-fb
Het laatste nieuws in uw inbox Inschrijven

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Copyright 2024 VGR Groep. All Rights reserved
Sluiten
Login