23 07 25 Drimmelen - foto gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen volledig ontzorgd in sportveldonderhoud

25 juli 2023

VGR is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle sportvelden in de gemeente Drimmelen: zestien velden, verdeeld over vijf dorpen. De samenwerking is in 2015 gestart en is inmiddels succesvol verlengd voor de komende jaren. “We worden volledig ontzorgd”, vertelt Martien van Eekelen, cultuurtechnisch werkvoorbereider bij de gemeente Drimmelen.

“Alles wat met het sportveldonderhoud te maken heeft, doet VGR voor ons. Minimaal twee keer per jaar maken we gezamenlijk een ronde en dan worden de velden ook extern gekeurd op beeldkwaliteit.”

Snelle afhandeling

Alle verenigingen in de gemeente kunnen inloggen op een portaal. Mochten zij klachten of opmerkingen hebben over de velden, dan kunnen ze daar gemeld worden en neemt VGR deze in behandeling. “Dit hebben we in het bestek afgedwongen. Alle klachten en meldingen worden door de aannemer netjes opgelost. Van onze kant bevalt de samenwerking met VGR heel goed. Zelf leer ik ook nog elke keer van ze.”

Bladbemesting

De velden worden gemaaid met kooimaaiers. Bij de bemesting kiest VGR bewust voor VGR GroeiGoed bladbemesting. “VGR is hier zelf mee gekomen en wij juichen het van harte toe”, zegt Van Eekelen. “Het liefst gebruiken we hier zo min mogelijk kunstmest, al ontkom je daar niet altijd aan. De bladbemesting wordt gedaan om het bodemleven op gang te brengen. De dosering is lager en het wordt vaker gegeven. De velden gaan er ontzettend hard op vooruit: na anderhalve week zie je al waar wel of niet bemest is. Je kunt ook makkelijker bijsturen met een lichte gift.”

Bodem als basis

In het sportveldonderhoud in de gemeente Drimmelen komt het credo van VGR, ‘de bodem als basis’, dus duidelijk terug. Van Eekelen: “De bodem en planten moeten het gewoon doen. En als de grasplant het goed doet, is er ook vrij weinig bemesting nodig. Ook het circulaire karakter van VGR is in het onderhoud terug te zien”, zegt Van Eekelen. “Het afgemaaide gras van de sportvelden wordt bij VGR op de eigen composteerinrichting verwerkt. Met een beetje geluk wordt dat vervolgens weer op het eigen sportpark terug gebracht.”

Wilt u meer informatie over onze compleet ontzorgende dienstverlening? Neem dan contact op.

Drimmelen
Blijf op de hoogte: follow-us-fb
Het laatste nieuws in uw inbox Inschrijven

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Copyright 2024 VGR Groep. All Rights reserved
Sluiten
Login