de Goyer

De Goyer behandelt greens met TopChanger

14 september 2023
de Goyer

Dit keer komt één van onze - tevreden - klanten aan het woord: de Goyer Golf & Country Club die sinds 2020 gebruikt maakt van onze diensten.

De Goyer Golf & Country Club in Eemnes, omvat een 18 holes Championship Course en 6- holes Executive Course. De golfclub laat één keer per jaar de greens met de TopChanger van VGR Verschoor bewerken. Hoofdgreenkeeper John van den Bosse: “In 2020 hebben we dit voor het eerst gedaan. Toen zijn de greens pleksgewijs behandeld. Dat is heel goed bevallen, zowel bij ons als bij de leden. Daarom hebben we de TopChanger vervolgens weer ingehuurd.”

Eén werkgang

VGR Verschoor is inmiddels al vier keer met de TopChanger naar de Goyer gereisd. Elk jaar worden alle greens behandeld met de TopChanger. De TopChanger schiet onder hoge druk water in de bodem, waardoor gaten ontstaan. Deze gaten worden in dezelfde werkgang gevuld met zand. John: “In het verleden heb ik weleens met een machine gewerkt waarbij je alleen gedroogd zand kunt gebruiken. Dat levert toch wat gedoe op. Bij de TopChanger maakt het niet uit of zand nat is, want je brengt het met water in. Dat werkt eenvoudig.”

Ideale oplossing

VGR Verschoor zorgt bij het inhuren van de machine bovendien voor een bestuurder. Dat is een groot voordeel, zegt de hoofdgreenkeeper. “Voor ons is het ideaal. Wij zijn één mannetje kwijt die de machine vult, de rest verzorgt VGR Verschoor. We weten ook precies wat het kost om ze in te huren.” Per dag worden ongeveer zes greens behandeld, dus op een 18 holes golfbaan heeft de TopChanger ongeveer drie dagen werk.

Dicht de winter in

John van den Bosse is zeer tevreden over het werken met de TopChanger. “De waterafvoer is zeker beter. Wij hebben na vijf à zeven centimeter een storende laag. Met deze machine komen we daar makkelijk doorheen en wordt alles direct opgevuld. Het grote voordeel is dat we dicht de winter in gaan. En een dag na behandeling is de green al goed bespeelbaar, een week later zie je het al bijna niet meer.” John: “We blijven gebruikmaken van de TopChanger. De golfers zijn er erg blij mee en daar doen we het voor!”

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte: follow-us-fb
Het laatste nieuws in uw inbox Inschrijven

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Copyright 2024 VGR Groep. All Rights reserved
Sluiten
Login