De bodem als basis

Nieuwsbrief mei 2018

Dienstverlening_A3 smal

Het voorjaar is weer begonnen, tijd om extra aandacht aan sportvelden te besteden. Een sportveld vormt een belangrijke basis voor buitensporters. Om goed te kunnen presteren is een goed onderhouden veld van groot belang.

In opdracht van de gemeente Drimmelen onderhoudt VGR Dienstverlening de sportvelden van deze gemeente. Zo hebben we de afgelopen weken kunstmest gestrooid om de voeding in het veld op pijl te brengen.

Tijdens groot onderhoud aan sportvelden worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

- Uitvlakken van het veld

- Recyclingdressen

- Slepen

- Doordraaien

In de winterperiode ligt het maaien van de velden op een laag pitje. Met het mooie weer in aantocht wordt weer begonnen met het regelmatig maaien van sportvelden. VGR collega Jarno Snijders is begonnen met het maaien van de sportvelden van Voetbalvereniging Almkerk en gemeente Drimmelen.

VGR Dienstverlening is ook inzetbaar voor andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het onderhouden van vijvers. Om bijvoorbeeld kikkers naar een vijver te lokken is een goede biotoop in de vijver uitermate belangrijk. In de vijver bij Golfclub Toxandria in Molenschot groeiden veel kleine boompjes. In opdracht van Sjaak Pelkmans heeft VGR collega Philip Verschoor de vijver opgeschoond door deze kleine boompjes uit de vijver te verwijderen.

Composteerinrichting_A3 smal

Op uitnodiging van Hoveniersbedrijf De Plataan in Brakel was VGR Groep aanwezig tijdens de viering van hun 25-jarig jubileum op 13 en 14 april 2018. Tijdens deze feestelijke dagen konden belangstellenden o.a. de door VGR meegebrachte Buffel Biopower 3060 bekijken.

Met de Biopower 3060 en een trommelzeef kan hout verkleind en verwerkt worden tot houtchips of shreds.

Houtchips zijn uitstekende energiebronnen voor houtchipketels. Shred verwerkt VGR Composteerinrichting o.a. in compostmengsels.

Het ter plaatse laten verkleinen van uw hout afval heeft enkele voordelen, zoals:

- Verwerking kan op deze manier heel efficiënt gebeuren

- Het hout en de zeefgrond blijven ter plaatse bij de klant beschikbaar voor eigen gebruik

VGR Kraanmachinist Roland Grandia heeft na de feestelijke dagen ter plaatse bij De Plataan met onze mobiele kraan het hout verkleind .

Wilt u ook ter plaatse uw snoeiafval laten verkleinen?

Wij kunnen u hiervoor van dienst zijn met:

- onze Husky sneldraaier of

- de Buffel Biopower 3060 langzaamdraaier.

Om het materiaal af te zeven maken wij gebruik van een trommelzeef met verschillende maten trommels. U kunt deze werkzaamheden door VGR Groep uit laten voeren, waarbij wij gebruik maken van onze eigen kraan en shovel met machinist.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We zijn bereikbaar via tel. 0183 – 40 13 06 of mail info@vgr.nl.

Wij zijn u graag van dienst !

equipment_A3 smal

Om uw machine in topconditie te houden, is van tijd tot tijd enig onderhoud nodig. U kunt uw machine door VGR Groep laten onderhouden. Deze werkzaamheden vinden plaats in onze werkplaats in Almkerk.

Onlangs hebben onze werkplaatsmedewerkers onderhoud gepleegd aan het complete machinepark van Golfpark Almkreek in Almkerk.

Tijdens onderhoud van machines worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Maaiers:

- krijgen een motorbeurt

- waar nodig worden pennen bussen vervangen

- kooien worden nagekeken, indien nodig worden kooien geslepen en lagers vervangen

- messen worden geslepen en uitgebalanceerd

- werklampen en zwaailampen worden op de machine gemonteerd

Trekkers, bunkerhark en diverse vervoersmiddelen:

- krijgen een motorbeurt

- worden geheel nagekeken zodat de machines weer een heel seizoen gebruikt kunnen worden.

Of het nu om een maaier of een trekker gaat, voor het onderhoud van al uw machines kunt u bij VGR Groep terecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze chef werkplaats Sem van Vuuren, tel. 0183 - 40 13 06 of mail: info@vgr.nl

overig nieuws

Materieel

Heeft u hem al gespot? Onlangs hebben wij een vrachtwagen met walkingfloor aan ons wagenpark toegevoegd. VGR collega Arjan Stevens levert met deze vrachtwagen grote hoeveelheden compost op een efficiënte manier af bij onze klanten. Ook het ter plaatse leveren van houtsnippers en bodemverbeterende producten behoort tot de mogelijkheden.

Voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met de walking floor, kunnen we de VGR containerwagen of een trekker met kar inzetten