De bodem als basis

Tuintips van VGR Groep

Tuintip 1

Met de droge periodes in de vroege zomer is het zaak om te beregenen. Denkt u hierbij ook aan uw gazon? Tijdens de warme dagen droogt het gazon uit en heeft om groen te blijven extra vocht nodig.

Beregen uw tuin nooit op het heetste moment van de dag in de brandende zon. De waterdruppels werken als een vergrootglas op uw gazon en planten en hierdoor bestaat de kans dat uw planten verbranden. Beregen uw tuin daarom bij voorkeur in de vroege morgen of in de avond als de ergste zon voorbij is.

Tuintip 2

Gebruik voor een kleurrijke zomertuin de eenjarige zomerbloeiers in potten op uw terras of in uw borders. De felle kleuren van de eenjarige zomerbloeiers fleuren in 1 keer heel uw tuin op! Gebruik voor een optimale verzorging van de planten onze verrijkte tuinaarde, dit product zorgt ervoor dat uw planten voldoende voeding hebben voor heel het seizoen en dat de plant goed kan wortellen.

Tuintip 3

Snoei uw hagen na 21 juni. Dit is de langste dag van het jaar en na deze dag zullen uw hagen minder hard groeien als in de weken daarvoor. Richting het najaar in september/oktober kunt u de hagen nogmaals snoeien zodat ze strak de winter in gaan. Uiteraard kunt u met uw groenafval bij ons terecht!

LET OP: Probeer felle zon tijdens het snoeien te voorkomen, vooral buxus kan snel verbranden als er bij warm weer en felle zon aan gesnoeid wordt.

Tuintips