De bodem als basis

Pronar 20.55; schonere compost en biomassa

VGR Composteerinrichting heeft een mobiele trommelzeef in gebruik genomen. Hiermee kunnen wij u van nog schonere compost en biomassa te voorzien. De spiksplinternieuwe Pronar 20.55 is uitermate geschikt voor het verwijderen van vuil, zoals metalen en plastic, uit groenrestanten.

De Pronar 20.55 is uitgerust met een krachtige magneetrol. IJzer en ijzerhoudende metalen worden met deze magneet efficiënt uit het groenafval verwijderd. De speciale windshifter zorgt ervoor dat in dezelfde werkgang ook plastic en andere vervuiling worden weggeblazen.

VGR kan met het zeven van groenafval door de Pronar 20.55 compost en biomassa nog schoner aanbieden. Met het gebruik van deze schonere compost leveren land- en tuinbouwbedrijven een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de voedselveiligheid. Ook kwekers en hoveniers profiteren van de verbeterde kwaliteit.

VGR beveelt het gebruik van compost van harte aan. In veel bodems is het gehalte organische stoffen dramatisch laag. Gebruik van compost verbetert de bodemsamenstelling op een natuurlijke manier. Het bevordert de groei en houdt in drogere periodes vocht langer vast. Bovendien verbetert compost de bodemdiversiteit; de bodem kom als het ware weer tot leven. Wilt u advies over het gebruik van compost, maak dan een afspraak met onze bodemdeskundige.

Ook houtsnippers en shreds zijn na het zeven schoner. VGR levert de houtsnippers in verschillende maten. Schone biomassa is een ideale brandstof. De houtsnippers zijn natuurlijk uitstekend te gebruiken voor het afstrooien van paden.

p1050447

Pronar MPB 20.55 is een mobiele trommelzeef. Dat betekent dat wij de trommelzeef zowel op onze composteerinrichting in Almkerk en Brakel inzetten. U kunt op beide locaties terecht voor schonere compost, houtsnippers en shreds.

p1050460

Pronar 20.55 is de een na grootste trommelzeef die Pronar aanbiedt. Deze zeefmachine heeft een 5,5 meter lang conventionele trommel met een diameter van 2,0 meter. De trommel kan in enkele minuten worden verwisseld zonder delen van de machine te verwijderen. Beide uitvoerbanden hebben een lengte van 4,90 meter en zijn binnen enkele seconden opgeklapt dan wel neergelaten.

Deze machine is uitermate geschikt voor het scheiden van afvalstoffen, grond, zand, groenafval, etc.