"Wij verbeteren de bodem op een innovatieve manier."

TopChanger

Een goede buitensportaccommodatie begint met een speelveld dat voldoet aan de sport- en speleisen van uw sporters. Het speelveld vormt immers een belangrijke basis in de sport. U wilt uw sporters steeds de beste speelcondities bieden zodat zij optimaal kunnen presteren. Met een bodem die in balans is, legt u hiervoor de basis. Een gezonde bodem verbetert de plantgroei en goede plantgroei is nodig voor een gezonde en sterke grasmat. Met de TopChanger zorgt u ervoor dat u de bodem in balans brengt én gezond houdt. U pleegt met de TopChanger professioneel onderhoud aan de grasmat; u zorgt voor een speelveld waar iedere sporter blij van wordt.

Hieronder de folders van onze TopChanger in nederlandse en engelse versie

Indien u de folder toegezonden wilt krijgen, neemt u dan contact met ons op.

De visie en ontwikkeling

Beluchten met meer efficiëntie en de bodem als basis voor een goede grasgroei. Dat is de gedachte achter de TopChanger. Op vrijwel alle hoogwaardige grasoppervlakten zijn problemen met verdichting en de water-/luchthuishouding.

Door veel te beluchten werd er alleen maar hinder veroorzaakt bij de golfers en ook dient deze bewerking regelmatig herhaald te worden. Al snel werd ondervonden dat de beluchtingsgaten het best gestabiliseerd konden worden door deze af te vullen met zand. Dit bleek met de traditionele beluchter niet eenvoudig.

Via allerlei testen en na machines uit andere landen te hebben beproefd, is er aan de hand van een nieuw concept de TopChanger ontwikkeld.

Het hoofddoel wat bij de ontwikkeling van de machine voor ogen stond was om zand in de bodem te krijgen met minimale hinder voor de sporters. Door dit ene probleem op te lossen, werden er ook andere voordelen zichtbaar.

Met de TopChanger kunnen voedingsstoffen, wetting agents en bodemverbeteraars direct bij de wortel worden ingebracht.

De TopChanger heeft zich inmiddels bewezen op golfpark Almkreek. Door het onderhoud met de TopChanger zijn er sinds jaren geen ziektes, weinig verdichting en vilt, waardoor er tevreden golfers zijn.

De TopChanger brengt uw gras naar een hoger niveau met de bodem als basis. Alles in één werkgang en aan de hand van een goede analyse vooraf.